Nog een week - Reisverslag uit Eindhoven, Nederland van Rick Peters - WaarBenJij.nu Nog een week - Reisverslag uit Eindhoven, Nederland van Rick Peters - WaarBenJij.nu

Nog een week

Door: Rick

Blijf op de hoogte en volg Rick

02 December 2008 | Nederland, Eindhoven

Nog een week en dan is het zover :) Wel mijn voorlopig laatste week in NL begin ik me te beseffen... Gaat ook een lekker druk laatste weekje worden, nog een hoop kleine dingen te doen. Maar ook nog een hoop vette dingen gelukkig, zoals Digitalism as zaterdag. In ieder geval, 10 dec is dus D-day, om het zo maar even te noemen. Ondanks dat ik nog niet in Amerika ben heb ik al wel een hoop met Amerikanen te maken gehad. Zo was daar de trip naar het consulaat voor het visuminterview. Ik had alle mogelijke papieren bij om mijn intenties in Baton Rouge te kunnen bewijzen, maar het uiteindelijke interview was met een minuut klaar. Slechts wat vragen over wat ik aldaar uit ga voeren en wanneer ik in NL verwacht af te studeren ;) En natuurlijk is er al een stapel emails heen en weer verstuurd. In eerste instantie allerlei formulieren en bewijzen naar LSU, zodat ze mij een DS-2019 (formulier dat je nodig hebt om een visum te kunnen krijgen) op konden sturen en daarna natuurlijk verwoede pogingen om een kamer te bemachtigen. Via www.craigslist.org (tip!) is me dit in ieder geval goed gelukt. Ik heb geregeld dat ik in een groot studentencomplex, vlakbij de campus terechtkom. In een apartement met 3 Amerikaanse meiden ;) Dat zal in ieder geval een hoop 'Oh my god's op gaan leveren. En een hoop dikke poolparties als het goed is. Maar er moet natuurlijk ook gewerkt gaan worden... Wat ik precies moet gaan doen zal pas echt duidelijk worden als ik op LSU kom, maar het heeft in ieder gaval iets met nano-indentation te maken. Dit zijn hardheidstesten op nano/micro niveau, waaruit (uiteraard) de hardheid van het desbetreffende materiaal komt rollen, maar ook andere interessante materiaaleigenschappen. De bedoeling is dat ik met deze testen de karakteristieke lengteschaal van het desbetreffende materiaal ga bepalen. Ik zal hier in ieder geval zodra ik meer weet even uitleggen wat precies de bedoeling is. Uiteraard neem ik ook een fototoestel mee, waarvan de resultaten te bewonderen zullen zijn op een nog aan te maken picasa album. Volgende bericht vanuit de States!

• 02 December 2008 - 09:19

Iveau:

Ahh, good old DS-2019, I remember it well... Jeauw, zaterdag digitalism!!!!

• 02 December 2008 - 12:49

FrankEG:

Wow Slick, nog één week voor je avontuur begint! Spreek je nog voor die tijd man, maar geniet iig van je laatste weekje in Eindhoven nog!

Ciao!

• 02 December 2008 - 22:52

PiMB:

Rick! Vet dat je gaat bloggen! Ik hoop dat de truien klaar zijn voor je vertrekt, anders brengt FedEx hem!

-BAVARIA-
    Bosses Alliance Valmorel Alleen Rick Is Afwezig :)

• 06 December 2008 - 12:29

Knuckles:

Rickieeee!! Ben benieuwd wat je hier de komende tijd allemaal gaat bloggen. Maar voordat het zover, first things first: Digitalism!! Check je vanavond!! :D

• 09 December 2008 - 22:26

Eric En Manita:

Rick, heel veel plezier en succes daar in de States. Kijk je een beetje uit met het oversteken als je weer hard fietst? Groeten.

• 10 December 2008 - 13:45

ANOUK:

hee:)
    nou wij zijn inmiddels al weer thuis, we hebben je vliegtuig op zien stijgen:P
    skype je snel:)
    kusx

• 10 December 2008 - 20:05

Racing Anouk:

nou hier het resultaat van mijn eerste clubkampioenschappen: het ging echt goed!!
    niet 1x laatste
    en met school zelfs alle meisjes in mijn serie achter me gelaten, was tweede:D alleen 1 jongen was sneller:D
    nou nu vrijdag nog:)
    kussies

• 11 December 2008 - 20:12

Benedict:

Hey Rick.
    Groeten uit de Achterstehoek en veel plezier in de steets toegewenst. Wat is het verband tussen "oh my god" en nano-indentation?